Student & nykterhetskontroll

Idag har jag haft en grupp med elever som bara har ett par veckor kvar innan det är dags för den efterlängtade studenten. De blivande studenterna är synnerligen intelligenta, förnuftiga, artiga…ja helt enkelt ”redia” som man säger på småländska 🙂

student.jpg

Trots detta lyckades jag ”pranka” dem ordentligt och det blev lite lätt irriterad stämning en stund innan jag förlorade mitt pokerface.

Eleverna jobbade på bra med sitt grupparbete och jag var inne på skolans hemsida, en elev ser då att det finns en flik ”Student 2017” och ville veta vilken info som skolan går ut med. Jag öppnade upp den och läste upp de olika hållpunkterna, och det var nu jag ”läste” upp mitt alldeles egna lilla tillägg 😉 Att innan det åtråvärda utsläppet till väntande släkt & vänner ska ske kommer en nykterhetskontroll att genomföras, elever som blåser över 0,1 promille får gå ut bakvägen och inte springa ut i folkhavet…och det var nu protesterna som skolans nya regel formligen haglade i klassrummet…de såg nog champagnefrukosten flyga all sin kos…”så får de inte göra”…”meennnn…”….”vaaa???”….

champagne.jpg

Jag motargumenterade att man faktiskt inte får dricka alkoholhaltiga drycker på allmän plats OCH att de är under 20 år…

Till slut kunde jag faktiskt inte hålla mig utan fick säga att jag bara hittat på det. Men jag kände mig nöjd att de gått på det 🙂 Får nog ta ett litet snack med deras svensklärare så denne får snacka källkritik med dem 😉

Ha en fortsatt fin måndagkväll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s