Massdöd

Visste ni att jorden under dess historia blivit drabbat av 5 massdödar eller massutrotning? Med detta menas att mer än 75% av allt levande ”plötsligt” dör ut. Plötsligt är ju i evolutionära sammanhang inte så plötsligt som mitt i livet…plötsligt inom evolutionsperspektiv kan vara en tidsrymd på några tusentals år…

Den första massdöden skedde för 440 miljoner år sedan, den andra för 340 miljoner år sen, den tredje för 250 miljoner år sen, den fjärde för 190 miljoner år sen och den sista för endast 65 miljoner år sedan…och det kan vara så att den 6:e pågår just nu, människan är ganska duktig på att utrota liv…

100 – 90 – 60 – 125 – ? Kan någon se något samband här?

Men människan äger också kunskapen till att förhindra att vår tid på jorden inte ska medverka till den eventuellt pågående massdöden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s