En giftbägare till lunch

Läs följande:

Våra dagars ungdom älskar lyx. Den uppträder ohövligt, föraktar auktoriteter, har ingen respekt för äldre människor och pratar när den borde arbeta. De unga reser sig inte längre upp när äldre personer kommer in i ett rum. De säger emot sina föräldrar, skryter på bjudningar, glufsar i sig efterrätten vid matbordet, lägger benen i kors och tyranniserar sina lärare.

Det finns säkert väldigt många vuxna som skulle skriva under texten omgående, alla de vuxna som förfasas över dagens ungdom…hmm, undrar om de glömt bort hur de själva var 😉 För raderna ovanför sägs ha uttalats av ingen mindre än Sokrates för sisådär cirka 2400 år sedan 🙂 Kontentan blir väl då att det hör till ungdomen att vara på ett visst sätt, de ska utmana vuxenvärlden för att så småningom själva  hitta sitt egna vuxna jag 🙂

Men det är farligt att uppmuntra ungdomar till att hitta sig själva, det fick Sokrates själv erfara då han blev dömd till döden då folket menade att han uppviglade de unga till att ifrågasätta de vuxna. Straffen blev att tömma en giftbägare :O

sokrates.png

Undrar om vi lärare också anses vara roten till ungdomars ifrågasättande? Tur skolinspektion inte dömer dödsstraff…

Men jag måste nog hävda att de allra flesta ungdomar jag möter är mycket artiga och trevliga och alldeles förträffligt unga vuxna personer.

Ha en smaklig lunch

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s