Ingenjörernas skyddshelgon

Är ingen mindre än St Patrick…det fick jag lära mig idag när jag googlade lite på St Patrick´s Day som idag firas på Irland, ja inte bara där utan världen över. Idag, den 17:e mars, firar irländarna sin nationaldag och såvitt jag kan tolka all information firas nationaldagen på helgonets dödsdag och för att han tog kristendomen till Irland.

st patrik bild.png

Tydligen så är det vanligt att helgonen inom katolska kyrkan har en viss yrkesgrupp de särskilt beskyddar, och gruppen som står under St Patricks beskydd är ingenjörerna 🙂 Tyckte väl jag känt mig särskilt trygg idag 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s