First Blood & svenska äpplen

Idag blev det skurna äppelbitar på gröten tillsammans med lite kanel…man får ju festa till det så här på semmeldagen 🙂

När jag stod och skar mitt äpple kom jag att tänka på den gamla actionfilmen First Blood som hade premiär 1982. Sylvester Stallone spelar huvudrollen i den här första filmen som sedan fick 3 efterföljare. Att huvudkaraktären heter John Rambo är det säkert många som vet, men hur författaren fick idén till Johns efternamn är det inte säkert att lika många vet 🙂

Det sägs att författaren David Morrell inte hade kommit på något bra namn till sin huvudperson då han satte tänderna i ett saftigt rött äpple. Tydligen var detta ett som föll David i smaken, så pass mycket att han bemödade sig om att ta reda på vad sorten hette och vart det kom ifrån…och…kaboom…det var den svenska äppelsorten Rambo 🙂

Rambo.png

 

Så gick det till när författaren valda namnet till sin actionhjälte 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s