Farmor Ester & servicehem

Igår när jag skrev om min mormor gick tankarna även till min farmor Ester. Två väldigt olika kvinnor, jag kan inte minnas att farmor stickade eller virkade…men däremot bakade hon 🙂 Jag hade en särskild favorit…kakor med smulor på…jag har med åren lärt mig att kakan heter Kärleksmums…men det säger jag aldrig 🙂

Alla som bodde på Malmen i mitten på 70-talet fick nog höra min stämma när jag brukade springa till farmors lägenhet och öppna brevinkastet i dörren och ljudligt skrika ”har du några kakor med smulor på?” 🙂

Detta var även något farmor mindes, även då hon började bli dement men att Lilla Nettan älskar kakor med smulor på…det glömde hon inte. När farmor så småningom flyttade in på ett serviceboende såg hon till att personalen fick jobba 🙂 Ett exempel på detta är när vi vid ett besök frågade henne vad det var för amrband hon hade på sig. Farmor plirade ihop ögonen och sa ”vänta så ska ni få se”…efter en liten stund kommer en personal och frågade vad farmor larmat om…”men ojdå…jag råkade visst stöta till larmknappen”…och log det ljuvaste hon kunde 🙂 Det var alltså ett trygghetslarm, jag kan tro hon ”råkade” trycka på knappen många gånger varje dag. Varje undersköterska mardröm 🙂

service.png

Farmor var också riktigt snabb med sin rullator…”huka er gubbar och kärringar, här kommer Ester”, tänkte hon säkert när hon sprang fram med sin rullator i korridoren mot hissen. Hon tog ingen hänsyn till om det var någon i vägen, de fick finna sig i att bli påkörda, för det var alltid bråttom att komma till hissen före alla andra 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s