Händig man sökes…

…är namnet på TV3´s nya serie där kvinnor helt enkelt ska välja ut en händig man. Blir faktiskt ganska frustrerad när jag läser om programmet…ja, läser…för TV3 kan inte räkna med att få någon tittarröst från mig…

Som lärare på teknikprogrammet i gymnasieskolan, tidigare på grundskolan där jag bland annat undervisade i teknik (en av få behöriga i ämnet) gör jag mitt yttersta att kvinnor inom området ska lyftas fram. Lärare styrs av ett genusperspektiv på teknik:

”Teknikundervisningen spelar en viktig roll för den svenska skolans möjlighet att motverka traditionella könsmönster och ge eleverna möjlighet att utveckla intresse oberoende av biologiskt kön”

Men vad spelar det för roll vad vi i skolan gör när samhället återigen ger en bild av kvinnan som totalt oförmögen att ta hand om sitt eget liv? Har inte media något som helst ansvar för kommande generationer? Ska Sverige ”förlora” viktiga ingenjörer och hantverkare för att tjejerna nu blir matade med att det området endast är för män? Även om det säkert är medelålders män och kvinnor som tittar på programmet, kommer de kanske omedvetet föra över sina värderingar på sina döttrar…

kvinnliga.png

Usch och fy skriver nu byggnadsingenjören Nettan, och tänker värre ord än så…är faktiskt lite belevad så jag vill inte skriva ut orden 😉

Nu lägger jag detta irritationsmoment åt sidan, och ser fram emot den här första lediga dagen på sportlovet.

Ha en fin måndag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s