Kreativa elever

I dagens skola premieras den kreativa ådran hos eleverna. Att lösa problem på finurliga problem är en eftertraktad egenskap i arbetslivet. Men samtidigt är man som lärare bunden av kursplanerna och kunskapskraven som eleverna måste visa att de klarar av. Själva kreativiteten i sig är inget som värdesätts med ett betyg, men om det hade varit så hade den här eleven fått A 🙂

16443100_10154629073394843_539783970_o.jpg

Uppgiften gick ut på att eleven skulle skriva en balanserad reaktionsformel som förklarar vad som händer när man lägger en oädel metall i fast form i en lösning som består av joner från en metall i ädlare form…lite hederlig elektrokemi 🙂 Istället för att hoppa över uppgiften gjorde eleven en riktigt snitsig lösning på sitt problem 🙂 Istället för att visa att eleven inte kunde, gjordes en variant att faktiskt kunna svaret men att omständigheterna dessvärre omöjliggjorde ett korrekt svar 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s