*drops mic*

Idag när jag satt och läste elevernas inlämningar stötte jag på ett uttryck som jag aldrig hört förut: *drops mic*…jag läste igenom elevens text en gång till, funderade på vad översättningen *drops mic* betyder, kände att jag anade varför eleven avslutade texten med det lilla citatet, googlade…och blev helt säker 🙂

Texten eleven hade skrivit var en mycket välutvecklad text med ett teknikvetenskapligt språk, och på ett nyanserat sätt gjorde eleven det klart och tydligt varför e-fakturor är att föredra framför pappersfakturor.

drops mic.png

Uttrycket betyder helt enkelt ” Min åsikt är så tydlig och definitiv att inget mer behövs sägas” 🙂

Jag kan se det hela framför mig: Eleven lägger fram sina argument som följer en röd tråd i flera resonemangsled framför en hänförd publik, och när eleven knyter ihop säcken släpper eleven micken helt sonika som faller ned på golvet, vänder sig om och stiger av scenen.

Applåder 🙂

Så nu har jag lärt mig ett nytt uttryck 🙂

Vad har DU lärt dig idag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s