De sju dödssynderna – vällust

Så har jag kommit till den sista dödssynden, vällust eller bara lust som man oftast säger.

Att detta är en dödssynd beror återigen på att den här längtan efter tillfredsställelse skuggar dina tankar på Gud. Oftast när man tänker på lust, är det den sexuella lusten som dyker upp i tankarna…och det är ju inte så konstigt.Hade vi inte haft den sexuella lusten som förhoppningsvis leder till tillfredsställelse hade ju mänskligheten dött ut. Att vi alla tilltalas av olika människor leder till utveckling, nya kombinationer av DNA 🙂

Gud kanske inte visste vad han gjorde när han skapade mannen och kvinnan, för varför blev vi utrustade med ett belöningssystem om vi nu inte ska få tänka och känna?

lust.png

En annan tanke som slår mig när jag tänker på lust, är drivkraften att göra något roligt, att göra något som man har lust med.Lust är inte bara förknippad med sexuell njutning utan även med intellektuell stimulans, och det är då tanken slår mig:

”Är skolan egentligen Djävulens påfund?”. Vi pedagoger har ett uppdrag…att stimulera elevers nyfikenhet och lust att lära…ajajaj…är vi lärare då Lucifers lakejer? Vi uppfostrar dagens barn och ungdomar till att drivas framåt av en ångande lust efter att lära nytt, vad ska det bli av mänskligheten???

Tja, man kan fortsätta spekulera hur länge som helst om det här..men nu måste jag faktiskt åka till jobbet och stimulera lite nyfikenhet och väcka slumrande lustar till liv 🙂

Ha en fantastisk härlig onsdag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s