Högmod går före fall…

…är ett känt talesätt. Var jag kanske lite väl högmodig idag innan min lektion med sistaårseleverna? Kanske, kanske inte. Men ett är säkert och det var att jag planerat min genomgång, från början till slut…men som ni säkert vet blir det sällan som man tänkt. Bilden nedan symboliserar hur lektionen blev 🙂

min plan.png

Lektion avslutades ungefär i mitten på nedre bildsekvensen…ligger och gurglar och kippar efter andan…

Genom åren som lärare är det många elever som tycker jag förklarar bra, och att eleverna förstår…men inte idag…det kan jag lova, det blev pannkaka av allt…stackars elever. Jag brukar normalt inte tycka jag är bättre eller sämre än någon annan, jag har mina fel och brister som vilken annan normal människa som helst, det ska gudarna veta (hmm, varför säger man ”gudarna”, vi får icke andra gudar hava jämte Gud, det får bli en senare spekulation). Men kanske föll lektionen för att jag i mitt undermedvetna hade ett uns av högmod 😉

Jag ska låta genomgången ligga och vila tills imorgon, då ska jag göra ett nytt försök med att filma så eleverna faktiskt förstår friläggningen och beräkningen av alla resulterande krafter. 🙂

förvirrad.png

Ha en fortsatt trevlig måndag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s