De sju dödssynderna – högmod

Ordet högmod skulle väl kunna betyda att man är väldigt modig, man har en ”hög” nivå av mod 🙂 Men nej, det gör det inte…ordet högmod innebär att man har en stor, alltför stor, självhävdelse…man tycker man är så mycket bättre än sina medmänniskor.

Ordet vibrerar av negativitet, det är fult, syndigt och föraktfullt att vara högmodig. För vem är bättre än någon annan?

Namnlös design.png

I mina trakter finns det många som uppvisar den här ickeönskvärda egenskap. Människor som jag uppfattar har en sådan utstrålning att de minsann är bättre för att de exempelvis inte har något -son namn som efternamn, de tillhör någon av frikyrkorna (inte alla :)), de har ärvt något familjeföretag (som de snart kör i botten)…De är stora förespråkare att alla andra, inte de själv, bör styras av Jantelagen…för vem är DU att komma och tro att du är något?! 🙂

Jag minns ett framträdande en person gjorde vid ett stort återkommande evenemang i staden. Personen talade varmt och ömt om sig själv, och allt personen gjort för föreningen, hur duktig personen varit, allt personen åstadkommit…inte knappt ett ord om föreningens syfte och vilken betydelse den har för människorna som är med. Detta störde mig ganska mycket, för mig var detta ett synnerligen gott exempel på högmod…men vem är jag att döma? 🙂

Tänk om nästa gång du får en känsla av högmod, för akta du dig inte blir du straffad i helvetet…och det är inget särskilt trevligt straff. Du blir fastspänd vid ett hjul som får rulla tills alla dina lemmar är krossade (rådbråkning) :O

Men ha nu en fantastisk härlig start på veckan, det önskar jag er alla så ödmjukt jag kan.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s