De sju dödssynderna – girighet

Girighet betyder ett överdrivet samlande av ägodelar…och alla som känner mig kan nog dra slutsatsen vart jag hamnar efter döden :O.

När jag var liten samlade jag på lite av varje som; klistermärken, servetter, kapsyler, suddgummi, pennor, stenar och prislappar…Jag har blivit bättre med åren, men det är svårt att slänga saker, för man vet ju aldrig när man kan tänkas behöva dem 🙂

Men än är hemmet fredat, ser inte ut som på bilderna nedan…förutom i ett endaste liitet rum där jag samlar på alla mina inköp 😉

Namnlös design (100).png

Inom buddismen anses girighet vara att man associerar materiella tillgångar med lycka…dithän har jag inte kommit…beroendet av shopping har jag inte drabbats av.

ägd.png

Det sägs ju att man inte blir lycklig av att ha pengar, och det är väl till viss del sant. Men att känna att man inte behöver vända på varenda krona, att man kan unna sig saker eller upplevelser då och då…det är ändå en form av lycka för mig, trots vad bilden ovan säger 🙂

Ha en fin torsdag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s