Kroppens husdjur

Gårdagens ena inlägg handlade om virus, och hur virus gör oss sjuka. Kvällens inlägg kommer också handla om mikroorganismer…men mikrober som håller oss friska 🙂

För något år sedan såg jag två avsnitt på Vetenskapens värld som handlade just om alla goda mikroorganismer vi har i och på kroppen, Kroppens husdjur hette miniserien. Låter väl lite gulligt och sött sådär va?! Men det var med en stor äckelkänsla jag tittade på avsnitten….för kolla in bilderna nedan…det är bara tre av alla djur som finns i och på en människokropp….!!!

namnlos-design-91

Mikroben på bild 3, de kryper upp porerna och parar sig i ditt ansikte :O

Det är faktiskt så att när en människa föds så är majoriteten av alla celler mänskliga, men detta ändras drastiskt ju äldre man blir. Hos en vuxen människa kommer 90% av alla cellerna från andra arter

Vad ska man säga?! Tycker det kliar lite varstans på kroppen när man tänker på det. Men vi behöver dessa mikrober, om vi tar bort dem skulle vi dö. De som lever på huden är vårt första försvar mot smittämnen.

Alla ni som ligger och pillar naveln när ni inte har något att göra….gör en insats för forskningen…spara ert navelludd, för enligt forskarna kan det dölja sig en helt ny okänd fauna 🙂

Ha en fortsatt trevlig måndagkväll 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s