Löfven & Fridolin snackar gojja

Lyssnar på ett klipp där Stefan Löfven och Gustav Fridolin berättar om nya planen för att stoppa stöket i klassrummet…och blir bara så trött…återigen är det lärarna som måste bli bättre, bättre ledare…varför kan ingen peka med hela handen mot föräldrarna vars små telningar är de som skapar stöket???

Lärarna som idag finns i svenska skolan är från plikt-generationen…generationen som gjorde saker från en ren och skär pliktkänsla. Dessa lärare undervisar barn och ungdomar som hör till lust-generationen…de gör bara om de har lust. Har de inte lust att lära sig tyska oregelbundna verb, svenks litteraturhistoria, ekvationssystem eller något annat…då gör de inte det utan pysslar med annat…och gärna då något som innebär att det blir oroligt i klassrummet. Det är inte barnens/ungdomarnas fel att det har blivit så, utan det är föräldrarna till desamma som bär ansvaret. De tutar i sina små att de kan bli vad de vill, och att de har rätten att uppnå framgång…så ser verkligheten då rakt inte ut, alla kan faktiskt inte bli vad de vill!

Finns en bra bild som enligt mig symboliserar vad stöket i skolan beror på, och det är inte lärarnas fel. Titta på bilden och gör er egen tolkning.

Namnlös design (84).png

Det finns så många duktiga pedagoger runt om i landet som brinner för sitt/sina ämnen och som älskar att se hur barn och ungdomar växer när de lär sig nya kunskaper. Men dessa är en krympande skara, och det är skrämmande…hur kommer den svenska skolan se ut om 20 år???

Min lösning på stöket är att ge lärare rättighet att vidta kraftiga åtgärder vid stökiga moment i klassrummet, utan att det ska behöva gå månader innan någon liten åtgärd sätts in.

För er som vill se klippet kommer det här:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/r7Az3/nya-planen-for-att-stoppa-skolstoket

Ha en fortsatt bra kväll

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s