Spöken i hemtjänsten

Jag jobbade under tre somrar på ett särskilt boende i Värnamo. Det var särskilda omständigheter som gjorde att jag under min semester valde att jobba heltid, men det ångrar jag inte idag 🙂 Jag träffade så många härliga människor under mina nattpass, Anne, Liselotte, Ulrica, Jeanette, Lena, Marie, Birgitta, Amira, Rebecka…ja många fler var det(ursäkta om jag glömmer någon nu )…och detta ledde även till att jag träffade mannen som nu har förmånen att vara sambo med mig 🙂

Men under nätterna man jobbade hände det att man skrämde upp varandra ordentligt under vargtimmen…så när det var dags för att gå rundorna eller svara på larm var det faktiskt lite läskigt då blicken fastnade på gamla svartvita foton av gamla personer, och då främst damer. Nu kanske du tycker det är lite löjligt att skrämma upp sig för några gamlapoträttfoton, och visst…idagsljus är det kanske inte så skrämmande…lite så här:

Namnlös design (78).png

Men att i mörkaste natten stiga in i ett rum, endast svagt upplyst (för att inte väcka boenden), tyckte ialla fall jag att foton kunde se ut så här:

ladda ned (5).jpg

Kanske är det sådana känslor som mitt gamla konfirmationskort också kommer väcka om 100 år 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s