Bantningsmedel genom tiderna

Januari månad är den månaden på året då flest människor skriver in sig på gym, under förhoppningen att de äntligen ska skaffa sig sin snygga sommarform…de  kör igång stenhårt med 4-5 pass i veckan, ihärdigt 2-3 veckor tills de blir sjuka…inget ovanligt att bli sjuk när man sätter igång att träna…men sen hittar de liksom inte tillbaka till gymmet.

Tänk om det ändå hade funnits en mirakelkur som gör att kroppsfettet försvinner 🙂 Så har människorna tänkt genom tiderna, läs nedan om de olika bantningsmedlen man har använt under historiens gång 🙂

År 1086 – Drick dig redlös & slank

År 1086 hade den fruktade krigarkungen, Vilhelm Erövraren, blivit så fet att han inte längre kunde sitta på hästryggen. Kungen av Frankrike hånade honom och sade att han såg gravid ut. Vilhelm bestämde sig för att gå till sängs och bara inta flytande föda – och med det menade han alkohol. Det är oklart om han hade någon framgång med kuren, men man vet med säkerhet att han i alla fall lyckades rida igen. Han dog nämligen år 1087 efter ett fall från sadeln (!)

Alkohol innehåller mängder med kalorier, och enligt vad vi vet i dag borde Vilhelms diet ha varit verkningslös. Men om den fungerade kan det ha varit för att Vilhelm hade druckit sig så full att han inte kände någon hunger.

År 1727 – Träskdieten

Läkaren Thomas Short gav ut en bok i vilken han rådde alla med för mycket hull att hålla sig från träskmarker. Han hade nämligen observerat att folk som bodde i sumpiga trakter ofta var tjockare än andra.

Så håll er borta från Store Mosse, det är väl de enda markerna i närheten som kommer i närhet av att vara träsk 🙂

1900-talet Svälj en binnikemask

Dela din mat med en inälvsmask. Det var logiken bakom flera bantningsmedel omkring år 1900. Kapslar med så kallade ”rengjorda binnikemaskar” såldes till personer som var så missnöjda med sin vikt att de struntade i biverkningar som illamående, diarré, huvudvärk och det faktum att binnikemaskar kan bli upp till 6 meter långa och leva i tarmen i flera år.

Jag säger bara – Fy fasiken vad äckligt 😮

1920 – Rök dig slank

Tobaksindustrin rekommenderade kvinnor som ville hålla sig smala att ta en cigarett i stället för en sötsak

Nikotin dämpar mycket riktigt aptiten och ökar förbränningen, men priset är högt. Rökning snabbar på hudens åldrande och skördar dessutom fler liv än HIV, droger, alkohol, bilolyckor, självmord och mord tillsammans !

1930 – Skrubba bort fettet med en mirakeltvål

Nu kom ett nytt supervapen mot oönskade kurvor ut på marknaden: tvål med extrakt av tång. Den påstods tränga in i huden och bryta ned fettet. Tvålen skulle användas i badet och sades på ett mirakulöst sätt kunna avlägsna fett just där det behövdes.

Tro det eller ej men bantningstvål med tång säljs faktiskt än i dag, främst på Internet 😉

1940 – Dämpa aptiten med narkotika

Tabletter med amfetamin började säljas redan på 40-talet, som hungerdämpande medicin. Jag har för mig att allas vår Mia Törnblom hämnade i sitt missbruk då hon som 19-åring tyckte att hon var för tjock och åkte över till Danmark för att skaffa de här tabletterna.

Som vi vet idag är inte narkotika särskilt hälsosamt !

Namnlös design (73).png

Nej, ovanstående bantningsmedel är inget för mig…det gäller att träna OCH framförallt äta rätt, så nu ger jag mig iväg för ett pass med Mållgan.

Ha en fin lördag

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s