Fötter-ormar-eld & andra fobier

Många är vi som säger att vi har fobier för olika saker, men i rena medicinska termer är det nog egentligen inte fobier i den bemärkelsen. Men en elev har en fobi, den diagnosen kan jag ställa fast jag inte är läkare. Eleven berättade hur denne känner för fötter….eleven i fråga blir alldeles kallsvettig om denne ser ett par bara fötter, till och med sina egna…solar med strumpor på..tja, då har man ett starkt obehag av fötter. Eleven berättade vidare att bara tanken på att någon haft bara fötter uppe i en soffa eller fåtölj får eleven att kallsvettas, skakas, må illa och andra otäcka känslor…tror inte den här eleven kommer jobba som fotvårdsterapeut 🙂

Namnlös design (64).png

Själv känner jag ett starkt obehag av ormar..ryser bara jag ser bild på dem…kan ni fatta att det var jobbigt när jag skulle hitta en bild till collaget ovan …det bara kryllade (!) av dem…jag kan inte ens med att titta på små daggmaskar, larver, tusenfotingar eller sniglar…jag blir alldeles darrig och mår illa..sååå, när sambon berättade att han hade 7 husdjur undrade jag om han hade 6 katter jämte hunden Zezzan, men näää…inte då…fatta min chock när sex stycken ormar skulle flytta in!!!!

Men kärleken överlever det mesta 🙂

Något annat som jag känner ett starkt obehag inför är stora brasor, eldar som sprakar och fräser. Vet inte varför, för mig veterligen har jag inga otäcka minnen förknippat med eldar…i det här livet…kanske var jag en häxa i mitt förra liv och blev bränd på bål…

Vad har du för ”fobier”?

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s