De dödas julotta

Även om du kanske inte tillhör dem som vanligtvis inte går i kyrkan så vet du säkert vad en julotta är för något. Om du nu inte vet så kan jag berätta att julottan är en gudstjänst som hålls tidigt ( i ottan) på juldagsmorgon. Och om det nu är så att du kanske vill värna om svenska gamla traditioner så kanske du vill försöka dig på att besöka en julotta imorgon bitti, men då måste jag höja ett varningens finger…se för Guds skull till att du inte kommer för tidigt….för då hamnar du i de dödas julotta…

ladda ned (24).jpg

Det sägs att även de hädangångna hade behov av att få fira gudstjänst, och just för att denna inte skulle krocka med de levandes julotta hölls gudstjänsten för de döda timmen innan kl 6. Det sägs att om du kommer till fel gudstjänst blir du sliten i stycken av de döda….men jag har ett knep att dela med mig av, skulle du märka att du hamnar på en julotta med bara döingar ska du snabbt som ögat ta dig ut ur kyrkan samtidigt som du innan du lämnar kyrkan sliter av dig ett klädesplagg…detta förvillar spökena, de sliter klädesplagget i stycken i tron att det är du, och detta ger dig en frist att hinna ut ur kyrkan och kan sätta dig i säkerhet. Väl hemma i din trygga boning måste du nu lägga stål innanför dörren som ska ska hålla de onda sattygen borta…sen är det bara att vänta och hoppas och kanske be till högre (goda) makter att inget händer. Går 3 veckor utan något illavarslande har hänt kan du känna dig trygg, men om det däremot händer oförklariga konstiga saker…ja du, då vet jag inte vad du ska göra….

Sov gott och se till att alltid komma i rättan tid (oavsett vad )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s