Horor – nycklar på bordet

Jag är ganska skrockfull av mig, en kollega sa en gång att det inte går ihop sig eftersom jag tror på naturvetenskapen. 🙂 Energiprincipen mina vänner, energiprincipen….

Du kommer aldrig få se mig gå på en A-brunn, för säkerhetsskull spottar jag när alla katter korsar en gata (inte bara svarta), jag sätter aldrig min öppna handväska på golvet och något du definitivt aldrig kommer se mig göra är att lägga nycklarna på bordet!!

namnlos-design-51

Att lägga sin nycklar på bordet är förknippat med stark otur – ingen tycks veta varför man säger så här, men nu har just du tur som läser det här och jag kan förklara för dig 🙂 Läs nedan…

Förr i tiden när det fanns värdshus i våra städer, så var ju prostitution förbjuden. Men horor har ju alltid funnits.  Det är trots allt känt som världens äldsta yrke…Men man behövde nu ett diskret sätt att visa att ”här finns flicka att hyra”. Så hororna på värdshusen la sina rumsnycklar på bordet framför sig för att annonsera om sina tjänster.

Nu ville det sig inte bättre än att en handelsresande för en gångs skull hade sin hustru med sig på sin resa. Hustrun förfogade över nycklarna till deras gemensamma rum och på kvällen när de gått ner i skänkrummet la hon dem på bordet framför sig. (Fickor hade hon visst inga…?) Maken såg det och insåg att han genast behövde reda upp situationen.

– Lägg inte nycklarna på bordet!

– Varför inte?

Nu kunde ju inte handelsmannen för skams skull erkänna varför han visste vad nycklar på bordet betydde.

– Det betyder otur… (…Ridå…)

Ha en fin onsdag ❤

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s