Alla kan bli lärare…

…som tycker att vi lärare har det så bra som är lediga så mycket. Det är upp till var och en att investera tid och pengar i en utbildning till lärare. Men när det väl kommer till kritan är det inte många av dem som är byxade till att klara av vardagen i skolan…

Många ser bara ledigheten som en stor del av en lärares vardag,  de får för sig att vi lärare mest sitter och dricker kaffe i något mysigt ombonat lärarrum på våra arbetsdagar. Men så är det tack och lov inte. Vi lärare (många av oss) gör vårt yttersta för att säkra Sveriges framtid 🙂

Att jobba som lärare är inte enbart att vara ”övervakare” som många tror. Nej, du ska uppmuntra elever, väcka deras nyfikenhet inför nya kunskaper, de ska känna lust för att lära. Du måste också själv vara påläst i de ämnen du undervisar, du måste också känna lust och nyfikenhet och känna en glädje i att lära ut. 🙂

Den dagen min glädje i att se elever lära sig är borta ska jag sluta som lärare. Inga elever borde råka ut för bittra lärare som är missnöjda med sina liv.

Ha en fin tisdag ❤

P.s. Inom några timmar börjar min julledighet som sträcker sig till den 9:e januari 2017 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s