Decemberutmaningen nr:15

Julaftonsminne, 1981 (tror jag). Vaknade spänd av förväntan, inför att julafton äntligen var här. Kikade under min lilla gran, och där låg som vanligt ett hårt paket 🙂 Brukade alltid få en bok på morgonen, smart sätt att hålla sina barn sysselsatta så tjatet om kvällens paketöppning skulle minska 🙂

Öppnade paketet och höll i min hand en ny bok av Astrid Lindgren; Ronja Rövardotter. Började läsa, och sedan var jag fast. Jag har fortfarande minnet hur jag snabbt fastnade i berättelsen och inte ville att den skulle ta slut, minns att jag läste hela dagen och kvällen tills boken var klar, minns också ”sorgen” när boken var slut. Detta var nog den första bok, men inte den sista, som jag så totalt uppslukades av. Kanske därför det också är ett av mina bästa minnen från en julafton.

images (8).jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s