Lillelördag

Då var onsdagen kommen, veckans mittersta dag och på tyska heter dagen Mittwoch, fritt översatt mittiveckan 🙂 Många vet att vår onsdag är uppkallad efter guden Oden, många vet också att dagen  ibland kallas för lillelördag, en dag att festa till det lite och förgylla dagen. Tur man ska på julbord ikväll då med många trevliga glada människor som jag inte träffat på länge ❤

Men min morgonspekulation handlar om varför vi säger lillelördag, och det har jag tagit reda på 🙂 Förr fick inte pigor vara ledig på lördagar utan på onsdagen som då kallades piglördag, och som senare kom att bli lillelördag 🙂

Så till alla er där ute, strunta i alla hushållssysslor…ni har enligt traditionen full rätt att ta ledigt idag 😉

Ha en fin onsdag ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s