Måndag – månens dag

Jag brukar vanligtvis sova riktigt hårt, det är inte mycket som stör mig när jag väl somnat. Men inatt var det något som stört mig, kan det vara månen?

En del människor påverkas med sömnproblem då det är fullmåne och dagar däromkring. Men än har ingen forskare kunnat avslöja kopplingen…om det nu finns någon. Forskare som försökt bevisa att det finns en koppling mellan fullmåne och sömnproblem har vänt blickarna mot haven, där många organismers fortplantling styrs av en ”månklocka”. En teori är då att vi, homo sapiens,  fortfarande kan känna av detta då vi också kommer från haven…där allt liv uppstod.

Men inget bevis finns, jag får nöja med mig att spekulera vidare och hoppas på bättre sömn kommande natt.

Ha en fin start på veckan ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s