Manliga & kvinnliga tal

Morgonspekulationen handlar om den gamle greken Pythagoras och hans sektliknande sällskap.

Pythagoras dyrkade talen och menade att allt är uppbyggt utav tal, inget kan existera utan ett tal. Det var bara de hela talen som fanns, bråktal fanns visserligen och man använde dem men de betraktades inte ha ett värde i sig utan angav bara förhållandet mellan två hela tal.

Siffran 1 var gudomlig på det viset att alla andra siffror och tal härstammar från ettan. Ettan är udda och manlig. Siffran representerade tvister och dualiteter och är den första siffran som ”kränker” ettans gudomlighet, tvåan stör ettans enighet och harmoni, därför betraktades det som kvinnligt. Så kom det sig att alla udda siffror och tal representerar manlighet och alla jämna siffror och tal betraktas som kvinnliga.

Det som är fascinerande att då tänka på är hur detta påverkar oss…inte särskilt mycket tror du säkert, och nej egentligen inte, men tänk nu på ditt eget personnummer och särskilt då på den näst sista siffran….

Vad sa du nu då? 🙂 Är du man eller kvinna? För man eller kvinna i biologiskt avseende är vi alla, oavsett det nya begreppet hen. Nu har vi inga irrationella siffror som kan symbolisera begreppet hen, så de som identifierar sig som könslösa får vackert vara biologiskt man eller kvinna på pappret.

Namnlös design (1).png

2 kommentarer

 1. Hej!
  Såg din kommentar hos Blondinbella och blev nyfiken på vad hon kommenterat hos dig- alltid roligt med storbloggare som följer andras bloggar….men jag hittar det inte?! Eller var det bara en cheap way att försöka få läsare?

  Mitt tips är då att försöka skriva smart, roliga eller intressanta kommentarer som gör att folk vill besöka din blogg- de som blir lurade hit kommer aldrig tillbaka….

  Ha det gott!

  Gilla

  1. Hejsan, jag följde ett av hennes råd😊och jag kommer även ta till mig ditt råd om att kommenterar på ett sätt som väcker nyfikenhet på min blogg. Tack för att du tog dig tid att hjälpa mig ⭐️mvh Anette

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s