Funderingar en lördag eftermiddag

Den här funderingen har jag haft i omgångar under årens lopp, vill ha för mig att jag även fick mig ett svar på frågan också…men den har helt undsluppit mig (inte bara kroppen som förfaller utan även sinnet !)

Man säger ju: ett par byxor, ett par trosor, ett par kalsonger, ett par glasögon, ett par örhängen….eller hur?! Och att det heter ett par är ju inget konstigt, då det handlar om TVÅ kroppsdelar. Så långt är allt frid och fröjd, det följer ett regelbundet mönster.

Men hallå….varför säger man EN bh???? Det är ju TVÅ kroppsdelar det också!!

Om någon vet, skulle den här personen göra en god gärning genom att kommentera detta inlägget med en förklaring, så slipper detta störande moment ta upp energi för mig 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s