Nära döden

Alla har vi säkert funderat över meningen med livet. Varför fick just DU livet i gåva? Vad hade du varit om du inte levt? Efter dessa funderingar kommer den stora frågan ganska naturligt; vad händer efter döden? 

Det borde inte finnas någon levande människa som kan berätta detta för är man död, då är man död och borta från de levande människornas värld, eller….

Jag har alltid varit fascinerad av den stora frågan. Som liten läskunnig nyfiken flicka tyckte jag om att läsa en gammal artikel, min farmor hade en bok med massor av tidningsurklipp, om en man som varit nära döden men lyckats ta sig tillbaka till livet. Han beSkrev det som att han färdades i en tunnel mot ljuset.

Nu är jag i slutet på en bok ”till himlen och tillbaka”, som handlar om en neurokirurgs upplevelser av att vara nära döden. Som naturvetare visste han sedan tidigare att nära-döden-upplevelse bara är ett spratt som hjärnan spelar oss när den utsätts för extrem stress. Men när han sedan själv hamnar i koma får han uppleva något gudomligt, väldigt oförklarligt enligt hans egen syn som hjärtläkare.

Läs boken, det är mitt fredagstips ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s