Pisspojkar & rövskrapor

Igår kväll tittade jag på ett av mina absoluta favoritprogram ”Historieätarna”. Så fantastiskt intressant program med bra programledare. Igår reste de till Karolinernas tid  och som vanligt upplevde de livsstil bland de olika samhällsskikten för tiden och fick ”nöjet” att äta tidsenlig mat…hujedamig alltså, aldrig jag hade ätit kokt juver…urk på riktigt.

Men det som fick mig så full i skratt var när de ropade på ”pisspojken”, erkänner att jag har inte bättre humor än en 5-årig grabb. Pisspojken hade till uppgift att sitta i ett hörn med sin hink. När det fina folket kallade fick han komma fram med hinken och sitt skynke medans den nödige/nödiga gjorde sitt behov.

Jag kom då att tänka på ett besök i Glimmingehus, en borg uppfört i slutet på 1400-talet. När vi fick berättat för oss av guiden att det fina folket använde en rövskrapa istället för mossa ( mossa var för de fattiga) när de gjort nummer 2, trodde jag att jag dog av återhållsamt skratt. När jag sedan ser min då 5-årige son fullständigt frustande och kiknande av skratt kunde jag bara inte hålla mig utan brast också ut i ett förlösande skratt. Resten av gruppen tittade lite konstigt på oss, humorbefriade människor…. 🙂

Undrar just om man hade varsin skrapa eller var det samma för alla??? I så fall gällde det att vara först på dass…

Ha en fin tisdag ❤

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s