Toffelhjälten på Egnahemsvägen

När jag hör ordet ”toffelhjälte” så är det seriefiguren Lilla Fridolf jag får på näthinnan. Betydelsen är ett nedvärderande ord om en man som låter en kvinna bestämma i äktenskapet. Säkert en man som hittat på ordet, för det är väl inget nedvärderande att hjälpa till i hushållet, men om man läser nedanstående så kan man förstå varför mannen är rädd för kvinnan och måste driva med män som är hjälpsamma.

”Den rigorösa hierarkin som männen byggt upp inom religion, politik och näringsliv vittnar om en stor rädsla för, vad vi kallar: ”Den irrationella manligheten hos kvinnan”.Det är en skräck för att en ”manlighet” större än den mannen själv äger, skall rusa bärsärkargång. Kvinnan däremot, tycks inte behöva organisera sig för att kunna styra den enskilde mannen. Hon innehåller ju så mycket uppdämd manlig energi, så hon kan styra en man hur hon vill! I en mental kraftmätning är mannen helt kraftlös jämte en kvinna.”

Jag ser inget dåligt i ordet toffelhjälte 🙂 Jag är tvärt om mycket glad att mannen agerade som sådan och hade middag på bordet när jag kom hem 🙂 Nu ska han strax servera mig en kopp kaffe och massera mina fötter medans jag tar igen mig i soffan framför TV:n.

Må så gott ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s