Tennisarmbåge & tatueringar

Så var jag hos läkaren igår, och efter cirka 30 sekunders klämmande och tryckande på min högra arm tillsammans med efterföljande 45 sekunders utfrågning, ställde han diagnosen tennisarmbåge. JAg blev inte särskilt förvånad då jag faktiskt googlat fram samma diagnos 😉

Lite märkligt att drabbas av den här åkomman då jag aldrig, aldrig spelat tennis. Den enda racketsport jag utövat är badminton under en kort period som 15-åring, om nu inte rundpingis på rasterna på Apladalsskolan räknas in.

Däremot har jag provat en mängd andra sporter under mitt 45-åriga liv, som till exempel;

Konståkning åkta faktiskt i många år, ungefär 10. Började min skridskoprinsessakarriär när jag var 6 år i Apladalen på utomhusrinken. Drömmen gick abrubt i kras på ett träningsläger i Växjö av en rysk tränare som skrek ” duuuu är för feeet, du måste banta” när jag inte riktigt lyckades göra en dubbel salcow. Dumma dumma Olga!!!

Friidrott höll jag också på i ganska många år med. Var faktiskt riktigt riktigt snabb förr 🙂 Men sedan började en tjej som var ännu snabbare än mig och jag fick se mig besegrad, då var det inte så kul längre…att alltid komma 2:a så då slutade jag.

Andra idrotter jag hunnit med under mitt 45-åriga liv är; Teakwondo, badminton, innebandy, fotboll, jazzdans, handboll och säkert något mer som jag inte riktigt minns.

Men åter till min diagnos, tennisarmbåge. Läkaren hade tre förslag på att åtgärda mitt problem och de var; Ipren (standardordination), sjukgymnastik eller en  SPRUTA!!! De som känner mig vet precis vad jag inte valde!!! Aldrig att någon sätter en spruta i mig om det inte är en absolut livsnödvändighet! Jag fullkomligt avskyr sprutor, och det är anledningen till att dagens Sverige idag har en fantastiskt duktig lärare (klapp på axeln) istället för en synnerligen kompetent sjuksköterska 🙂 På grund av den här sprutfobin, eller fobi mot vassa saker, finns säkert ett latinskt namn för det men det hinner jag inte googla på nu ;), har jag inte heller en enda tatuering på min kropp. Tatueringar är ett intressant samtalsämne för många, vissa tycker det är riktigt fult att en del går runt som levande konstverk och andra tycker det är riktigt läckert. Jag för min del tycker att man får ha sin egen åsikt om detta 🙂

Avslutar med en liten bild på min lilla tennisarmbåge, ha en fin osndag ❤

namnlos-design-10

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s