Citronsyracykeln & proteinpudding

Morgonens inlägg får ses som en fortsättning på gårdagens tema, ökad vikt på grund av försämrad ämnesomsättning.

En tanke slog mig när jag steg in på gymmet klockan 5 i morse, nämligen att när man slutat röka så BORDE man gå ner i vikt istället för upp av den enkla anledningen till att man ökar sin syreupptagning och syre behövs i den komplicerade citronsyracykeln i våra celler.

namnlos-design-8

Citronsyracykeln är helt enkelt den process som sker när kroppen ska utvinna energi från det vi stoppar i oss, men att förstå den här kimplicerade processen är allt annat än enkel. Men enligt min tolkning så desto mer syre du har i dina celler desto mer energi(ATP) kan bildas som behövs vid förbränningen och detta tolkar jag som att ju mer syre du kan transportera i ditt blod desto högre fettförbränning får du, alltså borde jag nu gå ner i vikt när jag slutat röka och ökat min syreupptagningsförmåga 🙂

Ett annat sätt att öka sin förbränning är ju helt enkelt att öka sin muskelmassa, hur enkelt det nu är 🙂 muskler byggs som bekant upp av proteiner så det är väl bara att stoppa i sig så mycket protein som möjligt kan man ju tycka. Tänk om det vore så enkelt….

Så det får bli ett proteinrikt mellanmål idag på jobbet och då kan jag rekommendera den här produkten:

namnlos-design-9 Den smakar precis som chokladpudding 🙂

Ha nu en trevlig start på dagen och veckan alla glada, tjing ❤

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s