Att vara icke-rökare

I skrivande stund är jag inne på mitt 76:e dygn som ickerökare. Ingen big deal för er som aldrig fastnat i detta beroende, men för mig är det en BIG DEAL!!! Jag tänker fortfarande på att röka, det är efter frukosten, efter middagen, när jag dricker kaffe och framförallt när jag känner mig rastlös. Och rastlös är något som jag ofta känner av, men nu kan jag inte gå ut på altanen och ta mig ett bloss (eller flera). i och för sig så är det inte så himla lockande att gå ut när det är minusgrader heller för den delen, så det är ju EN för del med att ha slutat. Jag kan rada upp många många fler fördelar med att ha slutat röka, som till exempel:

mindre tandsten

minskad risk för tandlossning

minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar

bättre hy = mindre rynkor (dock i och för sig svårt att se när man redan har ett antal)

mer glans i håret (också svårt att se när de grå hårståna blir allt fler och fler)

bättre kondition (kan ändå inte utnyttja det på grund av knäna)

Ja det visst många fler att rada upp, men det finns en stor nackdel …. man går upp i VIKT!!! Detta har man ju hört, men jag har alltid trott att det berodde på att man stoppade i sig något istället för att ta en cigg. Så jag har varit noga med att inte ”tjuväta”, och vad fick man för det??? Jodå, plus på vågen…man tackar och bockar för detta.

Enligt google beror detta på att när man slutar röka så minskar ämnesomsättningen per automatik med sisåsdär 10% i runda slängar. Ett av alla de 100-tals ämnen man får i sig när man röker ökar nämligen på ämnesomsättningen. Så med enkel matematik ökar man i vikt när man slutar med ciggen.

Men som den positiva levnadsglada personen jag är så får jag ju försöka vända detta till någon positivt, jag kommer leva längre med något större ”lovehandles” 🙂 Mer kärlek till mannen = mer lycka ❤

Eller så ökar man bara på träningen, och det tänker jag göra. Imorgon kör jag igång med ett program jag hittat på bodybuilding.com. Önska mig lycka till 🙂

namnlos-design-7

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s