Blandade känslor

Så har då dagen kommit, i tre månader har jag väntat. Väntan har både varit längtansfull och en aning ångestskapande.

Det är dags för mig att göra min första dag på min nya arbetsplats. Jag kan numera titulera mig  gymnasielärare. 🙂

Jag har längtat efter att byta högstadiet mot gymnasiet en tid nu. Mycket för att jag får för mig att det kan vara mindre energikrävande att bedriva undervisning i klassrummet, sen helt ärligt talat vill jag ”slippa” undan en del av den fostrande rollen man har som lärare på ett högstadium. Vi får se hur det blir med den saken, kanske har jag helt fel…du milde tid.

De mer negativa känslorna, ångesten för att lämna det jag har och ge mig i kast med nya arbetsuppgifter (ämnena jag ska undervisa i), tänker jag försöka vända till mer positiva känslor då jag vet att i det okända kan nya fantastiska erfarenheter gömma sig som kan utveckla mig som människa.

Men jag kommer sakna många av de kollegor jag nu lämnar. Jag kommer också sakna eleverna, men jag är övertygande om att trots att deras fantastiskt duktiga lärare nu lämnar dem i sticket, kommer att mötas av en ny duktig pedagog.

Jag klappar mig själv på axeln för att jag vågade ta chansen att testa detta nya jobb.

Nu börjar det bli dags att packa ihop och susa ned till FIGY. Tack och hej 🙂

namnlos-design-5

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s