Mord, mysterium och lycka

Gårdagskvällen spenderades på Toftaholms herrgård för en tre-rätters middag med goda vänner. Att det inte skulle bli en vanlig middag visste jag då konceptet för kvällen var att man skulle lösa en mordgåta. Men jag trodde att detta skulle innebära att man fick ledtrådar på ett papper och sen tillsammans med sina bordsgrannar skulle fiffulera och spekulera fram vem mördaren kunde vara.

Ack så fel jag hade, jag som alltid vill ha rätt, men den här gången gjorde det mig inget att jag trott fel.

namnlos-design-4

Det hela började med att en av de två spelledarna berättade om ett tragiskt dödsfall som senare visade sig vara ett mord. Vi fick ett häfte med beskrivning av dödsfallet och personbeskrivningar. Sedan fick vi alla som deltog i middagen, ca 40 personer, varsitt kuvert med ett namn på. I kuvertet låg en mer detaljerad beskrivning på den karaktären man under kvällen skulle spela, ja spela, ni läste rätt. Middagen var ingen stillsam social tillställning, utan alla gick runt och minglade och försökte luska fram ledtrådar, skaffa pengar, köpa hästar med mera, på ett mer eller mindre shjysst sätt 🙂 Min sambos karaktär Svampen Smirnoff visade sig vara en synnerligen flink tjuv. Det första han stal var för övrigt mina saker.

Sigrid Person, min karaktär, mäklare till yrket och het på posten som ordförande för ridklubben som nu genom dödsfallet var ledigt, gjorde sitt absolut bästa under kvällen att få alla andra att rösta på henne, både genom fjäsk, mutor och direkta hot att avslöja snaskiga hemligheter om andra kandidater.

Kvällen var så lyckad, det var fantastiskt roligt att få ge sig hän och visa fram teaterapan som bor i mig. Man var glad i hela kroppen när man åkte hem, jag har även idag tänkt tillbaka på kvällen med en härlig må-bra-känsla i magen. Kroppen fick en stor dos seretoniner, hormoner som aktiverar lyckocentrat i hjärnan, under spelets gång. Kommer ha nyttan av den här dosen ett tag framöver.

Kvällen avslutades med trevliga diskussioner med de nya bekantskaper man skaffade sig. Det är i mötet med okända människor ens egen framtid kan ligga dold, tänk på det, var aldrig rädd för att prata med personer du aldrig tidigare pratat med.

Nu är det dags för ytterligare en må-bra-aktivitet, spinning med en före detta kollega. För det visste ni väl? Att träning också frigör hormoner i kroppen som får oss att må bra.Mer om detta kommer i ett annat inlägg.

Tjing så länge 🙂

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s